Help ons Helpen

OVER ONS

Wie zijn wij?

Soroptimist is wereldwijd de grootste NGO (niet gouvernementele organisatie) van actieve vrouwen die door gerichte acties of projecten op lokaal, nationaal en internationaal vlak de positie van de vrouwen en meisjes willen verbeteren.

De betekenis van Soroptimist: Soroptimist komt van “SOROR” en “OPTIMAE” wat vrij vertaald betekent: Het beste voor vrouwen.

Onze doelstellingen
Elke vorm van opleiding voor vrouwen en kinderen ondersteunen
Elke vorm van geweld tegenover vrouwen en meisjes bestrijden
Ervoor ijveren dat elke vrouw economisch zelfredzaam wordt
De gezondheidszorg en levensomstandigheden van vrouwen wereldwijd verbeteren
Projecten ondersteunen zowel in binnen- als buitenland

Soroptimist Beersel Zennevallei is opgericht in 2007 en een zeer actieve club waarvan de leden een per maand vergaderen in het Kasteel van Huizingen. Tijdens de vergaderingen worden inhoudelijke thema’s besproken zoals fondsenwerving maar ook de projecten die financieel gesteund worden. Soroptimist Beersel Zennevallei heeft al verschillende organisaties kunnen steunen, zowel in binnen- als buitenland.

Word ook lid van Soroptimist, de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld en zet je, samen met anderen in je eigen stad of regio, in voor de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Soroptimist International, met 72.000 leden in 120 landen, zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording in voor ondersteuning van vrouwen en meisjes.

Soroptimist Beersel-Zennevallei
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram